Szervizkönyv és adásvételi szerződés generálás

Időnként szükség lehet arra, hogy a szervizkönyv vagy az adásvételi szerződés kinyomtatható állapotban is rendelkezésre álljon.

Adásvételi szerződés generálás a Valós Kilométerhez

Az adásvételi szerződés kitöltésekor és aláírásakor figyelnünk kell, hogy a kötelezően megadandó adatok szerepeljenek benne. Ehhez célszerű a magyarorszag.hu portálról letölteni egy ilyen szerződést.

 

Előre kitöltött adatok az adásvételiben?

Még egyszerűbb, ha egy már félig kitöltött adásvételi szerződést kell csak kiegészítenünk. Ha a Valós kilométer oldalon tagok vagyunk és megadtuk a saját és gépjárművünk alapvető adatait, akkor ennyivel is kevesebbet kell a szerződésben kitölteni. További segítség lehet, hogy a szerződésben benne lesz a szervizkönyvben megadott eddigi összes publikus bejegyzés.

 

Hagyományos szervizkönyv

A papír alapú szervizkönyveknél az alapvető adatokat rögzítik a szervizelések alkalmával. Előfordulhat, hogy máshol cseréltetünk olajat, vezérműszíjat vagy gumiabroncsot, így egy helyről nem elérhető az információ. Sok helyen nem is pecsételnek vagy mi nem visszük a szervizkönyvet. Nem is beszélve az olyan cserékről, amit mi is meg tudunk tenni, de rögzíteni szeretnénk, annak időpontját.

Hagyományos szervizkönyv: időpont, kilométer, alvázszám és szerviz típus rögzítése
Hagyományos szervizkönyv
 

Online szervizkönyv bővített adatokkal

Az online szervizkönyvek egyik előnye, hogy a bővített információkat bárhonnan elérhetjük, de azokat akár ki is nyomtathatjuk. Ehhez nyújt segítséget a PDF dokumentum generálás funkció, melynek segítségével az adásvételi szerződést és a szervizkönyvet nyomtatott formában is elérhetjük (lásd jobb oldali képek).

 
Szervizkönyv bővített adatokkal: baleset, javítások, tuning és egyéb bejegyzések (izzócsere, gumicsere, spoiler)
Szervizkönyv bővített adatokkal
 

Ha te is vezetnél online szervizkönyvet, hogy akár 20 év múlva is megnézhesd autód adatait, akkor lépj be, és hozd létre a sajátodat!!

Képek

A lenti kis képekre kattinta kinagyíthatja azokat.

Adásvételi szerződés PDF formátumban
Adásvételi szerződés PDF formátumban
Szervizkönyv PDF formátumban
Szervizkönyv PDF formátumban

    Adásvételi kötelező elemei

  • a jogügylet ingyenes vagy visszterhes jellegének meghatározása
  • a jogügylet tárgyát képező jármű azonosító (rendszám, alvázszám) és gyártmány adatai
  • a felek természetes személyazonosító adatai (név, cím, szigszám)
  • a járműhöz tartozó okmányok (forgalmi engedély és törzskönyv) sorszáma, az okmányok átadásának-átvételének ténye, időpontja
  • a járműnek a vevő birtokába kerülési időpontja
  • a jogügylet hatályba lépésének napja
  • a felek nyilatkozata, mely szerint mindkét fél teljesíti bejelentési kötelezettségét a közlekedési igazgatási hatóságnál

Cikkek az adásvételiről