Kalkulátorok

Autóvásárlási és fenntartási költség kalkulátor, Hitelkalkulátor, Bónusz-Malusz kalkulátor

 

Autóvásárlási és fenntartási költségek

Lecserélné autóját, de nem ismeri ennek hozzávetőleges költségeit? Mennyi egy autóváltás kezdeti költsége? Mennyibe fog kerülni az autó fenntartása havonta? Az autóvásárlással kapcsolatos költségeket bárki kiszámolhatja maga is egy papíron, de ez néhány alapadat megadása után egy kalkulátorral sokkal kényelmesebb. Előfordul, hogy az alap költségek mellett (kopóalkatrészek, átíratás, folyadékok cseréje, biztosítás) az apró vagy ritkábban esedékes költségekről megfeletkezünk, majd évek múlva utánaszámolva meglepődünk, mennyit számít az ablakmosó, az autómosás vagy a biztonsági berendezések és a téli-nyári gumiszettek ára. Ezen számítás megkönnyítésére érdemes használni a kalkulátort, hátha valamivel eddig nem is számoltunk.

Költségszámítás Költségszámítás
 

Hitelkalkulátor

Autóvásárlás során szükségünk lehet egy egyszerűen használható hitel és törlesztési terv kalkulátorra, hogy pontosan lássuk mikor, mire és mennyit kell majd költenünk. Összehasonlíthatjuk az aktuális tőketartozást és az autó adott havi értékét, így láthatjuk, hogy az autó még mindig fedezetet nyújt-e a hitelre az adott szakaszban.

Hitelköltség számítás Hitelszámítás
 

Bónusz-Malusz kalkulátor

Időnként előfordul kisebb koccanás vagy baleset, melynek hatására a kötelező felelősségbiztosítás díját a biztosító megemelheti. A díjváltozás függ a meglévő bónusz-malusz fokozattól és az adott évben okozott károk számától. Ha a biztosító szerint a kárt mi okoztuk, akkor a következő évben 2 fokozattal (szgk.) lejjebb leszünk és többet fizetünk. Ha balesetmentesen vezetünk, akkor minden évben egy fokozatot felfelé ugrunk (B01 --> B02).

Bónusz-Malusz számítás Díjszámítás