Autóvásárlási és fenntartási költségek

Autóköltség-kalkulátor: kezdeti költségek (átvizsgálás, átírás), fenntartási költségek, hitel törlesztőrészlet, adók és biztosítási díjak

Információk

Lecserélné autóját, de nem ismeri ennek hozzávetőleges költségeit? Mennyi egy autóváltás kezdeti költsége? Mennyibe fog kerülni az autó fenntartása havonta? Az autóvásárlással kapcsolatos költségeket bárki kiszámolhatja maga is egy papíron, de ez néhány alapadat megadása után egy kalkulátorral sokkal kényelmesebb. Előfordul, hogy az alap költségek mellett (kopóalkatrészek, átíratás, folyadékok cseréje, biztosítás) az apró vagy ritkábban esedékes költségekről megfeletkezünk, majd évek múlva utánaszámolva meglepődünk, mennyit számít az ablakmosó, az autómosás vagy a biztonsági berendezések és a téli-nyári gumiszettek ára. Ezen számítás megkönnyítésére érdemes használni a kalkulátort, hátha valamivel eddig nem is számoltunk.

 

Autóvásárlási adatok

Jármű adatok
Üzemanyag* Információ
Kategória* Információ
Évjárat*
Tervezett vételi ár*
Jelenlegi új alapár*
Kiegészítő adatok
Tervezett futás (Km/Év)
Fogyasztás (L) Információ
Üzemanyagár (Ft/L)
Hitelre? Információ [Hitelkalkulátor]

Leírás:

A "Járműadatok" megadása kötelező, ezek alapján történik a kalkuláció. A kiegészítő adatok megadhatók, de megadásuk nem kötelező. Amennyiben nincsenek kitöltve, úgy az alapértelmezett adatokkal számolunk (15-25000 Km/év, 8 literes fogyasztás, 400 Ft-os benzinár).

Hiteladatok:

Amennyiben hitelt is igénybe venne vásárláskor, akkor érdemes a 20% önerővel 60 hónapra 12%-os kamat és 2000 Ft-os havidíj melletti számítást is figyelembe venni. Részletes hitelkalkulációért használja a Hitelkalkulátor-t!