Autós hírcsatornák

2011.12.20. 14:50, lacimol

Összegyűjtöttük 15-20 autós portál híreit egy helyen. Minden hír a megjelenése után néhány perccel már elérhető a valoskilometer.hu/news oldalon. A bejegyzések képekkel és kategóriákkal kiegészítve jelennek meg, így gyorsabban és könnyebben áttekinthetővé válik a lista.

 
 

Mik azok az RSS hírcsatornák?

Az RSS a Really Simple Syndication (egyszerű információ megosztás) rövidítése. Egy olyan XML formátumú adathalmaz, amely lehetővé teszi, hogy webhelyünk aktuális híreit és cikkeit megosszuk másokkal. Segítségével egy vagy több weboldalról összegyűjthetők a frissen megjelent hírek elérhetőségei és rövid leírása.

Összegyűjtött hírek, képekkel és kategóriákkal
Összegyűjtött hírek, képekkel és kategóriákkal

Mitől más, mint a többi?

Jelenleg is létezik több autós RSS hírcsatornát összegyűjtő oldal, de ezek legnagyobb gondja, hogy a csak hírforrások által átadott elemekből építkezik. A megadható RSS elemek tulajdonságai közül legtöbbször csak a hír címét, rövid leírását és az elérhetőségét adják meg. Ez a legtöbb weblapon felhasznált oldalsáv 5-6 elemes menüjéhez elegendő is, de nagyobb mennyiségben átláthatatlan.

A legnagyobb 15-20 autós portál napi hírtermése 50-100 hír, amelyek szövegtengerként (képek és kategóriák nélkül) nehezen áttekinthetőek. Ezért az oldalak híreihez minden esetben képet társítunk és meghatározzuk a hír kategóriát, ezáltal segítve a gyors és egyszerű szűrést (pl: gyártmány szerint). Ha csak az egyes weboldalak kínálatát olvasnánk végig, akkor weboldal szerint is szűrhetünk.

Kategória és weboldal szerinti szűrés
Kategória és weboldal szerinti szűrés
 

Ha az olvasáshoz bejelentkeztünk, akkor a gépjárműlistánban szereplő elemek kiemelve láthatók a kategória sávban, így könnyebb szűrni a minket érdeklő hírekre. Az összegyűjtött autós hírcsatonák a Hírek oldalon érhetők el.