GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános információk

  • Miről szól a 'Valós kilométer' oldal?

    A te kocsidat is visszatekerték? Átvertek az autóvásárlásnál vagy te vertél át valakit? Roncsot vettél egy megkímélt helyett? Itt a helyed! Te is tehetsz az ellen, hogy ezután ne így legyen! Fontosabb szolgáltatások: Online szervizkönyv, Autóvásárlási és fenntartási kalkulátor, Alvázszám dekóder, Webservice hozzáférés.
    Szolgáltatások
  • Kiknek szól?

    • Akiket zavar a hamis kilométeróra állás miatti kellemetlenség (valós értéknél magasabb vételár vásárlásnál vagy alacsonyabb eladásnál, előre nem tervezhető szervizköltségek és meghibásodások)
    • Akik előre számolnának a kezdeti és fenntartási költségekkel egy új vagy használt autó vásárlása előtt
    • Akik szervizt, kereskedést vagy autókkal foglalkozó weboldalt üzemeltetnek
  • Mennyibe kerül?

    Ingyenes.
  • Hogyan tartható fenn a weboldal?

    Az oldalon látható reklámok utáni kattintásokból.
  • Hogyan lehetek tag?

    A tagság az oldalon jelenleg szünetel. 2014.01.01-től az összes extra funkció elérhető felhasználóként is.

Regisztráció és belépés

  • Miért nem szükséges regisztráció?

    Az oldal használatához nem szükséges külön regisztráció az oldalon, hanem már (egyéb ismert oldalakon, pl: google.com) meglévő felhasználói fiók is használható. Ebben az esetben a valóskilométer.hu oldalról átírányítjuk a google.com oldalára, ahol beléphet a már ismert szolgáltatásba a már ismert felhasználónevével és jelszavával. Ezután a google visszajelez, hogy az adott felhasználót azonosította és elküldi az ön e-mail címét, ami a következőben az oldalon az egyedi azonosítója lesz. Az ön jelszavát a valóskilométer.hu oldal nem tudja meg, erről bővebben itt olvashat.
  • Mit tegyek ha nincs regisztrációm egy ismert oldalon sem?

    Regisztráljon a gmail.com-on a google szolgáltatás eléréséhez. Ezután már a valóskilométer.hu oldalon is be tud lépni.
  • Hogyan léphetek be?

    A belépés oldalon kiválasztja a már meglévő fiókjának szolgáltatóját (pl: google), majd az oldal átirányítása és a belépés után automatikusan visszakerül a valóskilométer.hu oldalra, ahol már azonosított felhasználóként használhatja a szolgáltatásokat.
  • Mi történik ha nem lépek ki?

    A regisztrációt kezelő oldalak egy un cookie-t (süti) helyeznek el az ön számítógépén (szokásos eljárás), amivel egy napig automatikusan belép, ha a valóskilométer.hu oldalt megnyitja. Ha nem lép ki, akkor a számítógépet használó bármely felhasználó kezelheti az adott napon az ön adatait, ezért javasoljuk mindenképpen jelentkezzen ki a szolgáltatásból, ha már nem használja azt.
  • Miért nem tudom használni az oldal felhasználói részét az ÁSZF elfogadása nélkül?

    Az Általános Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi nyilatkozat elolvasása és elfogadása szükséges az oldal használatához. Ezekben a dokumentumokban találhatók az oldal használatával kapcsolatos jogi leírások.

Saját adatok kezelése (felhasználóknak)

  • Hogyan tudom a saját felhasználói adataimat módosítani?

    A felhasználói adatok a főmenű alatti almenüben lévő felhasználónévre kattintva érhetők el. A mentés gombra kattinva menthetők a módosítások. A módosítható mezőkről bővebb információt a mező neve melletti (információs) ikonra navigálva az egér mutatóját kaphat. A felhasználónév csak egyszer adható meg, utána nem módosítható.
  • Hogyan tudok új járművet/bejegyzést hozzáadni?

    A járműlista a főmenű alatti almenüben lévő Járműveim linkre kattintva érhető el. Itt a ikonra kattinta elérhetővé válik a járműadatokat tartalmazó beviteli lista. Az adatok bevitele után a "Mentés" gombra kattintva a hozzáadás megtörténik.
  • Hogyan tudom a meglévő járműveim adatait módosítani/megtekinteni/publikálni?

    A járműlista a főmenű alatti almenüben lévő Járműveim linkre kattintva érhető el. Itt a járművek adatai mellett (a sor végén) a "Parancsok" oszlopban látható ikonokra kattintva elérhetőek a funkciók.
  • Törölhetem a rendszerből az adataimat? Ki láthatja azokat, amíg a rendszerben vannak?

    A járművek és a hozzájuk tartozó adatok törölhetőek és rejtetté/publikussá tehetőek. A rejtett adatok más felhasználók számára nem láthatóak (kivétel a rendszergazda).

Keresés (felhasználóknak)

  • Hogyan tudok járműveket keresni?

    A Járműveim linkre kattintva eléhetővé válik a Járműkeresés link, melyre kattinva elérhető a kereső felület. A keresés alvázszám vagy rendszám alapján történhet, de ajánlott alvázszám szerint keresni, mert az minden járműnél egyedi és nehezen cserélhető.
  • Hogyan tudom a kereséseket exportálni?

    Csak tagoknak elérhető szolgáltatás. A keresési oldalon minden számolt keresés listázásra kerül. Ebben a listában a parancsok oszlop alatt található "Részletek" ikonra kattintva a keresés publikus oldalára érkezünk, ahol a lap tetején elérhető a "PDF exportálás" link, amellyel a keresés eredményét exportálhatjuk.
  • Hányszor kereshetek? Miért van limit?

    A keresések száma a felhasználói szerepkörtől függ. Ingyenes szolgáltatásként havi néhány keresés engedélyezett, tagként a kereséséek száma nő. A limitre adatvédelem és az ingyenesség megőrzése miatt van szükség.
  • Minden keresést számol a rendszer?

    Az adott határidőn belül (jellemzően 1 hónap) az adott kereséseket csak egyszer számolja a rendszer. Saját adatokra keresésnél nem számol, de ha nincs találat, az is egy új keresésnek számít.

Extra funkciók (felhasználóknak és tagoknak)

  • Hogyan tudom a járműveim adatait (szervizkönyv) mindenki által elérhetővé tenni?

    A Járműveim linkre kattintva a listából kiválasztott elemhez tartozó parancsoknál a szervizkönyv ikonra kattinva megjelenik az. Az így eléhető linket kimásolva (http://valoskilometer.hu/serviceBook?publicKey=xxxx), azt bármely más oldalról el lehet érni.
  • Hogyan tudok szervizkönyvet PDF dokumentumba exportálni?

    A járműlistából kiválasztott jármű "Szervizkönyv" oldalán a lap tetején a "PDF exportálás" linkre kattintva lehet exportálni az adatokat.
  • Hogyan tudok adásvételi szerződést generálni?

    A járműlistából kiválasztott jármű "Adásvételi" oldalán a lap tetején a "PDF exportálás" linkre kattintva lehet exportálni az adatokat.
  • Hogyan tudom kikapcsolni a hirdetéseket az oldalon?

    Tagoknak hirdetésmentes feületet biztosítunk.